Over Zoet!

Zoet! IJs & Chocolade, sinds 1998 gevestigd aan de Centrumpassage in het hart van Berkel en Rodenrijs, is al jaren een begrip in de regio. De fleurig ogende winkel trekt altijd veel publiek en maakt hierdoor het winkelcentrum ook op de wat stillere momenten levendig. Naast ijs is er een ruim assortiment bonbons, chocolade en slagroomtruffels Hierdoor is het mogelijk dat de winkel het gehele jaar door geopend is.

 

cropped-DD-1.jpg

bakkerij_han9daDe grote kracht achter Zoet! is het feit dat het een echt familiebedrijf is waar het  ijs en de truffels ambachtelijk bereid worden in eigen keuken. We hebben zelf ijsmachines en ook alle slagroomtruffels zijn uit eigen chocolaterie.

Eén van onze specialiteiten zijn de slagroomtruffels, inmiddels een begrip in Lansingerland en omstreken.  We gebruiken hiervoor een oud familierecept van mijn grootvader Jan Blom , een banketbakker in hart en nieren. Hij had net als ons een winkel met ijs, chocolade en bonbons, maar dan in Den Haag aan aan de Valkenboskade (zie foto)

Het ijs van Zoet! IJs & Chocolade doet het goed, zo blijkt uit de

positieve reacties van de klanten. “Ons ijs wordt op ambachtelijke wijze door ons zelf gemaakt en daar zijn wij trots op. Er worden alleen natuurlijke producten gebruikt en dit komt de smaak ten goede. Daardoor heeft bijvoorbeeld ons bananenijs een witte in plaats van een gele kleur en het pistache-ijs een lichtgroene kleur”, legt specialist-ijsbereider Dennis Blom uit. Zelfs ons smurfen ijs is op een natuurlijke wijze gekleurd. In de vitrines van de ijssalon is plaats voor 30 smaken ijs, waarbij een aantal smaken regelmatig gewisseld wordt. “Afhankelijk van het moment in het seizoen nemen we bitterkoekjes-amaretto, watermeloen, extra pure chocoladesorbet of een andere smaak in het assortiment op. Wij zijn in staat om meer dan  50 smaken te produceren.” Ook heeft u in het hoogseizoen keuze uit 30 smaken milkshakes. Zoet! IJs & Chocolade verkoopt ook melkvrij ijs. Dus ook mensen die vanwege een allergie alleen ijs op waterbasis verdragen, zijn bij Zoet! IJs & Chocolade aan het goede adres.Daarnaast verkopen we ook ijs wat geschikt is voor mensen die een plantaardig dieet volgen, Heeft u iets te vieren, dan kunt u bij  Zoet! IJs & Chocolade ook een feestelijke ijstaart bestellen.

Handgemaakte bonbons en chocolade.bonbons
In de wintermaanden is de winkel zes dagen per week geopend. De klant kan dan kiezen uit een  groter assortiment chocoladeproducten, bonbons,slagroomtruffels of tartelettes. Deze worden stuk voor stuk met zorg en aandacht bereid op ambachtelijke wijze. Iedere bonbon of tartelette is een kunstwerkje op zich. Natuurlijk kan de klant ook uit seizoensgebonden chocolade kiezen. Valentijn-, paas-, herfst-, Sint- en kerstchocolade is in ruime hoeveelheid voorradig en ziet er ook heel smakelijk uit.

Lekkere Rotterdamse Koffie
Bij Zoet! IJs & Chocolade kunt u ook terecht voor een heerlijk kopje verse cappuccino, espresso, caffe latte, latte macchiato en gewone koffie Natuurlijk ontbreekt een lekkere kop thee niet in het assortiment. Alle koffie en thee worden geserveerd  met  een bonbon of slagroomtruffel uit ons assortiment.